R&D Support

Optimale formule

Zoekt u advies tijdens het samenstellen van een innovatief voedingsmiddel, voedingssupplement of fytotherapeutisch preparaat? Verno Scientific is een betrouwbare consultant en kan steunen op meer dan 10 jaar ervaring. U ontvangt een formulevoorstel afgestemd op de noden van uw bedrijf.

U krijgt als wetenschappelijke ondersteuning van uw formule een volledig literatuuronderzoek. Verno Scientific beperkt zich niet tot het evalueren van abstracts. Wij geven pas advies na evaluatie van de volledige artikelinhoud en baseren ons op wetenschappelijk betrouwbare databanken en naslagwerken zoals TRIP Database, PubMed, Web of Knowledge, Cochrane Library, WHO, ESCOP en Duitse Commissie E.

Uw optimale formulesamenstelling voldoet aan de beperkingen die door de wetgevende instanties worden opgelegd.

Verno Scientific informeert u over:

  • Wetenschappelijk onderbouwde nutriĆ«nten, bioactieve stoffen of plantenbereidingen
  • Veiligheid, biologische beschikbaarheid, kwaliteitsvereisten en onverenigbaarheden tussen grondstoffen
  • In Europa toegelaten additieven en chemische vormen van vitaminen en mineralen
  • Maximale gehaltes van vitaminen, mineralen, plantenbestanddelen of andere stoffen op de Belgische markt
  • Voorwaarden verbonden aan bijzondere of verrijkte voeding op de Belgische markt

Vraag en antwoord

U beantwoordt graag correct en snel productvragen. Een goede houding maar ook noodzakelijk om het vertrouwen van de consument of de professionele gebruiker te behouden.

Het beantwoorden van productvragen kost tijd. Hebt u geen pasklaar antwoord? Contacteer ons. Verno Scientific beantwoordt correct en snel uiteenlopende vragen over werkingsmechanismen, toepassingsmogelijkheden, bijwerkingen, combinaties of geneesmiddeleninteracties van voeding, voedingssupplementen en fytotherapie.


Etikettering

U wenst een passende etikettekst conform de FIC-wetgeving? Verno Scientific volgt voor u de Europese, Belgische en Nederlandse regelgevingen. U krijgt een juridisch correcte etikettekst conform de wetgeving voor de verpakking (etikettering) van voeding of voedingssupplementen.


Novel Food-dossier

U gelooft in de gezondheidsbevorderende eigenschappen van uw voedingsmiddel of voedselingrediƫnt. Maar werd uw product voor 15 mei 1997 in voldoende mate geconsumeerd op Europese bodem? Dit is nodig anders moet u voor het in de handel brengen een Novel Food-aanvraag indienen bij de Europese overheid (Verordening (EG) nr. 258/97).

Een Novel Food-aanvraag omvat een dossier dat wordt opgesteld conform de richtlijnen uitgestippeld in aanbeveling nr. 97/618 van de Europese Commissie. Verno Scientific begeleidt u vanaf de start tot de indiening van uw Novel Food-dossier en steunt hiervoor op de nodige expertise.

Samenstelling_van_uw_product.jpg

EBM

Evidence Based Medicine? Vraag naar ons concept van "Best Possible Evidence".

Bij Verno Scientific zit u goed voor:

  1. Samenstelling van uw product
  2. Beantwoorden van productvragen
  3. Etikettering
  4. Novel Food-dossier